EMAIL_CAMPAIGN_10_6_2019_22_6
top of page

Recent Posts

Archive

Tags

En pappa sin versjon om å trene på Active Trening: "jeg føler meg mye bedre!"

Det første steget.

Jeg gikk for første gang i livet inn på et treningsstudio i august 2019, etter å ha blitt diagnostisert med Bekhterev . Det er en kronisk sykdom hvor noen av effektene over tid er kraftig redusert bevegelighet i ryggrad, brystkasse mm.

Jeg trener rett og slett for å beholde en «normal» mobilitet og bevegelighet, også i et perspektiv på 20-30 år.


Barn trener på Active Centeret og da er det utrolig praktisk å trene på Active Trening. Jeg har tre barn som turner på Nedre Glomma Turn, så jeg har jo tilbrakt mange, mange timer i kafeen oppe. Nå som jeg må trene regelmessig har jeg tilsvarende mange gode anledninger til å få gjort unna den treningen. Det har rett og slett vært utrolig praktisk å trene samtidig med barna. Og så er det en helt ny opplevelse for meg å diskutere treningsøvelser med barna mine, og skjønne hva som er tungt eller vanskelig med dem


Slik gjennomfører Jostein treningsuken.

Jeg forsøker å trene minst 3 ganger i uken. Pr nå betyr det 2 kvelder på treningssenteret, og 1 kveld med svømming. Jeg sier «minst» fordi det er det som er legenes anbefaling, men jeg er jo fortsatt den samme, grunnleggende bedagelige, fyren som før jeg fikk en diagnose. Det hender jeg trener 4 ganger innenfor en kalenderuke, men da bruker jeg ofte en av dem som «en av de tre» uken etter.

Jeg har jo åpenbart ikke mye erfaring med organisert trening, så gjennomføring av øvelser og sånn har det tatt litt tid å bli fortrolig med. Jeg har funnet ut at jeg liker å bli ferdig med et passe program i løpet av en 60-70 minutter. Etter det mister jeg mye motivasjon. For å få øvelsene og repetisjonene jeg skal gjennom til å passe i det tidsrommet, pleier jeg å alternere mellom to eller tre ulike øvelser. Intensiteten går litt opp, og total tidsbruk går litt ned, når jeg bruker pausen fra den ene øvelsen til å gjennomføre en annen øvelse. Vet ikke hvor lurt det er sånn rent treningsteknisk, men det fungerer for meg.


Bedre testresultater enn hva friske oppnår! Jeg er jo til kontroll på sykehuset av og til. En ting de har fokus på er eventuell reduksjon av bevegelighet og mobilitet, eller at feks ryggraden krokes. Hver kontroll innebærer flere runder med målbånd og ulike bevegelser. Tilbakemeldingene etter et drøyt år med trening var noe sånt som at jeg hadde «bedre bevegelighet enn helt friske mennesker». De konkrete målene var også betydelig forbedret fra første kontroll.

Her er det jo også et poeng å legge til at, selv om det er veldig tilfredsstillende å få slike tilbakemeldinger fra legen, så er jo den forbedringen jeg selv opplever i hverdagen vel så viktig. Jeg føler meg rett og slett veldig mye bedre!


Treningsprogrammet utarbeidet Active-instruktør sammen med Jostein. Det inneholder mobilitetsøvelser og tøyninger, samt noe stabiliserende øvelser. Ta kontakt med oss for utarbeidelse av program. Vi hjelper deg gjerne :-)

Comments


bottom of page